В Канада бяха наградени победителите в "Световните награди за глупост".
Те се връчват за четвърти път и по традиция никой от отличените не дойде на тържествената церемония.

Сред призьорите за пореден път бе американският президент Джордж Буш, неговият заместник Дик Чейни и много други хора, чиито постъпки и изказвания са не по-малко глупави.

Електронното издание НЮЗру отбелязва, че Буш е бил представен само с три номинации - организаторите на конкурса поставиха това ограничение, за да не отнесе президентът на САЩ у дома всички награди за световна глупост.

Тази година наградата се връчва в 10 категории.
Призът за "Най-тъп човек на годината" отиде при съдията Доналд Томсън, който използвал по предназначение сексуален аксесоар - помпа за увеличаване на размерите на пениса, по време на съдебно заседание. Той победи вицепрезидента на САЩ Чейни и иранския държавен глава Махмуд Ахмадинеджад.

Награда за "Най-глупаво изказване на годината" получи адвокатът Хари Уитингтън, който бе прострелян от Дик Чейни по време на лов. Работата е там, че раненият адвокат получи извинения от Чейни за "причинените неудобства". Именно тази фраза стана най-тъпата за 2006 година.

"Най-идиотската постъпка на годината" стана същата стрелба на американския вицепрезидент.
Тази постъпка изпревари дори удара с глава на Зинедин Зидан, заради който отборът на Франция изгуби финалния мач на Световното първенство по футбол.
Чейни надмина по тъпотия и редакторите на датския вестник Jyllands-Posten, публикувал първи карикатурите на пророка Мохамед, както и мюсюлманите, участвали в масовите протести срещу тези карикатури.

Наградата за човек, направил една идиотска ситуация още по-идиотска, отива при американеца Ник Флин. Спъвайки се в музея, той счупил три вази от династията Цин. Но дори не му хрумнало да се извини - вместо това той обвинил ръководството на музея за лошата охрана на експонатите.

Награда за най-идиотско несъответствие на заеманото положение отива при Джордж Буш. В упорита борба той победи своите конкуренти - сенатора Хилари Клинтън, поп-звездата Майкъл Джексън, президента на Иран Ахмадинеджад и актьора Том Круз.

"Най-тъпият филм на годината" стана "Първичен инстинкт-2", който надмина "Шифърът на Леонардо".

Приз за медиа, която максимално е спомогнала за насаждането на невежество, получи телевизия "Фокс нюз", която е пословична с проправителствената си позиция по отношение на войната в Ирак. Дори датският вестник, публикувал скандалните карикатури, не можа да настигне телевизионния канал.

Нефтената промишленост стене носител на наградата за "Най-глупава заплаха за живота на Земята". В тази категория бяха номинирани и правителството на Северна Корея, израелското правителство, ръководството на Хамас, както и иранската държава.

Специалната награда за "Най-глупаво изказване, направено от Джордж Буш", разбира се получи самият Буш. Той заявил следното: "Брауни, вършиш страхотна работа" (Brownie, you're doing a heck of a job). Това изказване бе адресирано към шефа на Федералната агенция за извънредни ситуации Майкъл Браун и касаеше ликвидирането на последствията от ураганите.

"Най-тъпата тенденция на 2006 година" стана призивът "да се убиват хора в името на някой бог", а наградата за глупост, продължаваща с години, отиде за цял регион - Близкия Изток.