Към 12.13 ч. по време на престоя по разписание в гара Червен бряг, началникът на бързия влак № 2611 (София - Варна) е намерил оставена бележка в първия вагон от композицията, в която се посочва, че във влака е поставена бомба.

Превозният персонал незабавно е свалил всички пътници от влака и композицията е прегарирана на изолиран коловоз в гара Червен бряг, съобщават от БДЖ.

По първоначална информация, пътуващите във влака са около 120 човека. Композицията се състои от 7 вагона - 3  второкласни, два смесени вагона (с отделения за първа и втора класа), един вагон-ресторант и 1 фургон.

Транспортна полиция е уведомена за случая. Специализираните органи ще направят щателен оглед на вагоните.

БДЖ създават организация за пренасочване на пет второкласни вагона към гара Червен бряг, които да поемат пътниците от бързия влак.

Вагоните пристигнаха в Червен бряг към 14:00 ч. Пътници се настаниха и влакът потегли от гара Червен бряг в 14:12 ч., уточниха от БДЖ.

Огледът на вагоните на влак № 2611, които още след свалянето на пътниците бяха незабавно прегарирани на изолиран коловоз в гара Червен бряг,  продължава.