Сигнал за бомба в сградата на Столична община вдигна службите във ведомството на крак, съобщава БГНЕС.

В 12:13 ч. анонимен мъжки глас се обадил и съобщил за поставено взривно устройство в сградата на "Московска" 33. На място пристигнаха служители на полицията.

Заплахата идва в деня, в който общинските съветници заседават за последно преди лятната си ваканция, а дневният ред на заседанието включва 100 точки. Вероятно това е и една от причините те да гласуват заседанието да не бъде прекратено.

В крайна сметка решението се оказа правилно, тъй като проверката на полицията не откри взривно устройство в сградата на общината.

Сред важните точки, които гласуват общинарите днес, е искането на оставка на изпълнителния директор и ръководството на „Топлофикация-София".

Причина за това станаха блокираните 80 млн.лв. на дружеството в Корпоративна търговска банка. Вчера над 1000 служители на столичната топлофикация подкрепиха с подписка директора си Стоян Цветанов. Те предупредиха, че ако се стигне до неговата оставка, са готови да излязат на протест пред общината.

Друга точка, разгледана на заседанието на Столичния общински съвет е тази за отдаването на концесия на реконструкцията на градската баня в Банкя и изграждането на балнеоложки комплекс там. Предложението беше върнато за доработване.

Както news.bg писа, жители на Банкя се възпротивиха срещу намеренията на Столична община за изграждането на комплекса и отдаването на дейностите по него на концесия. Те поискаха гаранции, че и вбъдеще ще могат да се лекуват там по линия на Здравното министерство и НОИ. Поставиха под съмнение и оценката за стойността на проека от 7.5 млн.лв.