Протестиращи футболни фенове в Пловдив хвърлиха няколко бомбички и димки и блокираха бул. „6-и септември", съобщи агенция „Фокус".

Те нямат официално разрешение за протестно шествие. Полицията ги помоли да освободят булеварда, който бе блокиран за около 15 минути.

Агитките след това се преместиха до кръстовището при „Баня старинна", като бяха съпровождани от полиция. След това се върнаха към съдебната палата, където първоначално феновете се бяха събрали.

Отложиха за 11-и април делото за връщането на вакъфските имоти в Пловдив
Още...

Малко след 12 ч. феновете тръгнаха към „Джумая джамия", където в момента се провежда петъчната служба. Те скандират „Българи юнаци". Пред джамията имаше лек сблъсък на няколко агресивни младежи с полицията. Те се опитаха да пробият полицейският кордон, за да влязат в джамията с викове „Турците вън", „Долу ДПС" и „Цигани". Те бяха възпряни и не се стигна до размирици там.

Около 13 часа протестът приключи.

Днес започна съдебното заседание в града под тепетата за връщането на 4 общински имота на мюсюлманското изповедание. Феновете протестират срещу връщането на имотите на Главно мюфтийство в Пловдив.

В съдебната зала окръжният съдия Грета Чакалова предаде на двете страни да се запознаят с проектодоклада по делото. От мюсюлманското вероизповедание водят двама свидетели на преклонна възраст, които съобщиха, че живеят в Пловдив от рождението си.

Сред протестиращите се забелязвaт представители на националистически партии.

Протестиращите изпънаха огромен транспарант, на който пише „Земята българска - един камък не даваме". Виждат се още лозунги „Изтървем ли България, изтървали сме всичко", „Да спрем ислямизацията в България", „Земята на Ботев и Левски отново е робска земя" и др.

Пристигна автобус от София с привърженици на „Левски". Те заявиха, че след тях идват и още коли. От мегафон Елена Ваташка от Сдружението на футболните фенове изяснява каузата и идеята на днешния протест.