Германските тайни служби са шпионирали френския външен министър Лоран Фабиюс, съобщи германско радио, което не уточнява източниците си, отбелязва "Франс прес", допълвайки, че са разкрити нови подробности за шпионската афера, която е повод за притеснение за правителството на Ангела Меркел от няколко месеца.

Германското разузнаване е подслушвало също и Международния наказателен съд в Хага, УНИЦЕФ, Световната здравна организация (СЗО), ФБР, финансираното от САЩ радио "Гласът на Америка" и много американски и европейски предприятия, включително американския военнопромишлен гигант "Локхийд Мартин".

През последните месеци други германски медии вече съобщиха, че германското разузнаване е шпионирало съюзнически страни за целите на колегите си от Агенцията за национална сигурност на САЩ, както и за свои собствени цели.

Германските тайни служби бяха обвинени, че са шпионирали в полза на Агенцията за национална сигурност представители на френското външно министерство, френското президентство и Европейската комисия.

Германското радио съобщи и за подслушването на германския дипломат Ханс-Йорг Хабер. През 2008-2011 г. той е бил начело на мониторинговата мисия в Грузия, а след това дипломат в Брюксел. В момента оглавява мисията на ЕС в Турция и е женен за държавен секретар на вътрешното министерство. 

Конституцията на Германия обаче забранява шпионирането на нейни граждани. Личният живот е чувствителна тема в Германия след шпионажа на нацисткото Гестапо и комунистическата служба за сигурност Щази, отбелязва агенцията.