И днес е ден за политически консултации, като този път основен домакин на тях е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Точно в 12.56 часа Борисов влезе в сградата на парламента, за да изчака представителите на Реформаторския блок в парламентарната стая на ГЕРБ.

Подкрепата на Борисов ще бъде в лицето на известния вече преговорен екип - Менда Стоянова и Румяна Бъчварова. За да изразят гласа на РБ при ГЕРБ отидоха Меглена Кунева, Радан Кънев, Божидар Лукарски, Корман Исмаилов, Борислав Великов и Николай Ненчев, които пристигнаха в НС директно от президентството, където бяха за консултации с Росен Плевнелиев.

Първа прага на парламентарната стая на ГЕРБ прекрачи Кунева.

Припомняме, преди дни Борисов се зарече, че ще седне на масата за преговори само когато дойде ред да подписва коалиционно споразумение и да говори за конкретни министерски постове и имена.

За това, че днес ще станат ясни исканите ведомства от страна на РБ увери и Радан Кънев на брифинг след разговорите при президента.

Той загатна, че реформаторите ще бъдат скромни и няма да искат да оглавят осем или десет министерства, а имат претенции към толкова, колкото им е отредил изборният резултат от последните избори.