Двоен убиец разкриха столичните криминалисти.

Първата жертва на 28-годишния Владимир Бошнаков е негов връстник - Е. Д. от София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Издирването му започнало вчера.

Към 03.00 часа неговата приятелка и техен общ познат пристигнали в столичното Второ РУП с молба за издирването му.

Те разказали подробно  за притесненията, които Е.Д. имал през последните няколко дни. Предстояла му среща с Бошнаков, който му дължал над 10 000 лева.

Преди срещата  - към 19.00 часа на 27 септември, Е. Д. дал на приятелката си запечатан плик и я помолил да го отвори само ако се случи нещо с него. Малко по-късно получила и sms от него - посочвал точния адрес на срещата - апартаментът на Бошнаков в кв. „Надежда", а оттогава двата му мобилни телефона давали свободен сигнал.

Младата жена потърсила техен общ познат и заедно отишли на адреса, където открили паркирания автомобил на приятеля й. Това потвърдило безпокойствието на двамата, които побързали да сигнализират за случая в полицията.

Те дали точния адрес на срещата, столичанката предала и писмото, което приятелят й е оставил и в което изразявал опасения, че е възможно да се случи нещо с него. След проверка от страна на органите на реда към 04.00 часа на 28 септември заподозреният е открит на адреса му и доведен в столичното Второ РУП.

Последвали въпроси, на които мъжът давал разнопосочни отговори. Лъжливите обяснения били потвърдени и при полифизиографското изследване, извършено от психолог от Института по психология.

Домът на задържания е претърсен. В жилището криминалистите открили голям черен плик с тялото на Е. Д.

По първоначални данни смъртта на младия мъж е настъпила от огнестрелна рана в главата.

Междувременно в хода на следствието стана ясно, че Бошнаков стои зад още едно убийство - отново на свой кредитор.

На 15 септември във Второ РУП бил подаден сигнал, че е изчезнал 27-годишен мъж, който по-рано напуснал дома си и от тогава е в неизвестност.

След проведени действия, задържаният завел разследващите в населено място близо до София. Там били открити силно обгорели кости от човешко тяло. 

По-късно на пресконфренция в СДВР бе обясненено, че в основата на двете убийства в София стои финансов мотив. Бошнаков е признал двете убийства.

Разследващите го описват като интелигентен, умен и пресметлив, съобщава Фокус. Според тях контактът с него е бил изключително труден. На някои въпроси отговарял уклончиво, на други - лъжел. Казвал още, че му говорят „отгоре".

Владимир е работил преди в компания във финансовата сфера, а в момента е безработен. От неговата компания, където работят десетина души, единици били тези, които не са му давали заем.

Aрестуваният e взимал редовнозаеми от свои приятели, тъй като останал без работа. Живее с майка си и баба си.