От планинската спасителна служба предупреждават за опасност от лавини заради снеговалежа и силния вятър, който пренася много сняг и са се формирали т.нар. снежни връзки.

В по-високите части на планините лавината опасност е още по-висока. Няколко хижи на Витоша са без ток, в планината духа силен вятър.

Екипи работят по отстраняване на повредите. Не работи и кабинковия лифт.

През нощта и неделя през по-голямата част от деня ще бъде облачно с валежи от дъжд, а в планините - от сняг. По високите западни полета и в Предбалкана дъждът ще преминава в сняг. На много места, особено в Югоизточна България валежите ще са интензивни. Ще бъде ветровито, но през деня в по-голямата част от страната вятърът ще отслабва.

В Югоизточна България ще е силен от юг, югозапад и там ще е най-топло с максимални температури до 13°-15°. В останалата част от страната температурите ще достигнат 4°-9°. Минималните сутринта ще са между 0° и 5°, в югоизточните райони до 9°.

В планините ще има значителна облачност, с валежи от сняг, под 1200м - дъжд и сняг. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.