Тежка катастрофа с трима загинали и 6 ранени стана към 13:35 часа на пътя между град Аксаково и село Кичево на разклона за село Долище, Варненско. Жертвите са две момичета и момче на възраст между 20 и 25 години, пътували в леката кола.

Близо 1000 са шофьорите у нас с над 5 висящи наказания
Още...

Сблъскали са се микробус и автомобил Волво. Шофьорът на леката кола не е спазил разпоредбите на пътен знак „Б2 - Спри! Пропусни движещия се по път с предимство" и се сблъсква с идващ микробус. Той е с опасност за живота, има фрактура на ребра и пневмоторакс, настанен за лечение в МБАЛ „Св. Анна".

И двете возила са смачкани до неузнаваемост, като автомобилът е отнесен в полето до пътя. В този участък от пътя стават едни от най-тежките катастрофи, припомнят местни хора.

При жестокия инцидент, станал около 14.30 ч. автомобилът не е спрял на знак "Стоп" и е бил ударен от микробуса. Шофьорът на колата и още едно момиче са в болницата заедно с пострадалите от микробуса, сред които няма загинали. В него са пътували работници от турски произход.

Освен това са пострадали още петима души - водачът на микробуса, мъж на 31 г. от с. Правда, общ. Дулово, и четирима пътници от микробуса на възраст от 22 до 33 г. от с. Чернолик и с. Руйново, общ. Дулово. Всички те са със съчетани травми, лекарите уточняват диагнозите им, уточняват от РДВР-Варна.

От болница "Света Анна" във Варна съобщиха, че при тях има шестима мъже в шокова зала след катастрофата край село Долище. Те са предимно млади хора. Повечето от тях са със съчетани травми, които се уточняват. Един от ранените е в критично състояние и се налага спешно да бъде опериран. Друг пострадал е със счупени ребра, вероятно засегнат бял дроб, предстои консултация с гръдни и коремни хирурзи.

Полицейски екипи, както и на пожарната бяха на мястото на жестокия инцидент. По целия път има разхвърляни дрехи и багаж на хората, пътували в двете превозни средства.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава.