Премиерът Марин Райков се опита да разсее опасенията за критично ниски нива на фискалния резерв.
В „Събота 150" по БНР той бе категоричен, че няма непосредствена драма по отношение на фискалния резерв.

Припомняме, преди два дни финансовият му министър Калин Христов оповести, че за седмица предишният кабинет е изхарчил 700 млн. лева и резервът е на ниво 3 млрд. Христов обаче също посочи, че не е притеснен от това.

В момента чакам допълнителни, по-подробни доклади. На този етап на развитие мисля, че нямаме ситуация, която да ни създаде проблем, заяви премиерът Райков, който вчера стана ясно ще отговаря и за финансовото министерство, което не повери на нито един от вицепремиерите си.

За пореден път Марин Райков декларира, че служебният кабинет няма да допусне манипулация и нарушения на изборите.

Той съобщи, че в понеделник ще бъде подписана съвместна заповед на главния прокурор, на министъра на вътрешните работи и на председателя на ДАНС, с която ще се определят всички необходими мерки за осигуряване на законосъобразността и реда при провеждането на изборите:

Имаме 2 месеца до изборите. Ако някой мисли, че сега ще хвърлим страната в хаос, ще променим цялата администрация на всички възможни равнища - регионални, централни и други, и ще направим нормални избори, той очевидно не разбира процесите в страната. Това не е възможно, категоричен е Райков.

В същото време той отново подчерта, че кабинетът му не е партиен, същевременно не е и антипартиен и целта е да се организират демократични и прозрачни избори.

Райков призна, че четирима от кабинета са заемали съответни функции в правителството на ГЕРБ, че той е заемал подобни функции в правителството на Иван Костов, бил е посланик по времето на НДСВ, но БСП нямат основание да се притесняват, категоричен е Марин Райков, като изтъкна вчерашната си среща с лидера на БСП Станишев, с когото и има задълбочен и изненадващо добронамерен обмен.