„Разумът ще спаси света!". Под това мото в дните от 21 до 24 октомври в София се провежда Международна среща на блондинки от всички краища на земното кълбо. Домакин на събитието е Международната Асоциация на блондинките с председател Олга Ускова, съибщи БНР.

Тя обединява момичета и жени от цял свят под лозунга: „Да направим нашия свят по-светъл"!

Любопитна подробност е, че членове на нашата Асоциация могат да бъдат натурални блондинки, блондинки по душа, прикрити блондинки, деца и домашни любимци, обясни шеговито Олга Ускова. Тя е родена в Сибир и освен майка и съпруга е и бизнесдама, юрист, собственик на ферма за пеперуди и на ПР агенция.

От думите й стана ясно, че по време на събитието ще се набират средства за закупуване на животоспасяваща апаратура за неонатологичните отделения в страната. Става въпрос за съвременни кувьози и друга апаратура за поддържане на жизнените функции на преждевременно родени деца.

Наред с това блондинките от Международната асоциация са си поставили за цел да превърнат срещата си в своеобразна туристическа атракция за столицата, като се заканват тя да стане регулярно есенно събитие. Като част от мисията си посочват и желанието да подкрепят млади български творци и дизайнери и да обърнат българските политици и общественици с лице към проблемите на жените и децата.

Всяка от нас има специална мисия, послание към света. Затова сме се обединили, момичета от цял свят. Избрахме за домакин България, защото искам на целия свят да разкажем, че България е една великолепна, красива страна, коментира Олга Ускова.

Четиридневната международна среща на блондинките e с наситена и разнообразна програма. Тя започва с провеждането на Първи международен конгрес на блондинките, на който се очаква да присъстват над 100 делегати от страната и чужбина. Следва го благотворителен бал „Да сбъднем мечтата на едно специално дете". Зад каузата застават популярни личности от бизнеса, политиката и културата.

На 23-и октомври ще е най-зрелищната част от срещата на блондинките. Тогава се очаква да се състои Международния парад на русокоските, който ще премине под мотото: "Да се усмихваме по-често, да бъдем по-добри!".

Дамите и техните приятели ще дефилират по столичния бул. „Витоша", като задължителният за участие облекло е всякакви комбинации на бялото и розовото - както в дрехите, така и в аксесоарите.

Шествието на блондинките ще завърши в центъра на София с шоу програма на открита сцена.