Сирийските правителствени войски са убили най-малко 30 души след като са се опитали да спрат антиправителствените протести.

Протестиращите призовават международната общност да наложи забрана за полети над Сирия с цел да се защити цивилното население и войниците, които дезертират от армията, съобщиха представители следящи за спазване на човешките права.

Ние призоваваме международната общност да наложи забрана за полети над Сирия, така че сирийската освободителна армия да има по-голяма свобода", казва се на страницата във Фейсбук с името Сирийска революция 2011 г.

От Сирийската организация за наблюдение на човешките права заявиха, че убийствата са извършени в северната част на Хама и на центъра на Хомс. Също така съобщават, че сирийските войски са блокирали джамии и са арестували хората там.

8 души са убити в различни квартали в Хама, 11 души в Хомс и 1 цивилен в Кусаур в региона на Хомс", съобщиха от Сирийската организация за наблюдение на човешките права.

От организацията добавиха още, че войници са нападнали северозападния град Кафрума и са арестували 13 души.

Припомняме, че от началото на протестите през март в страната са загинали най-малко 3000 души, според информация представена от ООН.