В Силистренско организират предварително извозване на бъдещите родилки през новата седмица, заради очакваната поредна зимна атака в региона, предаде радио „Дарик".

Областният управител Николай Димов е разпоредил да бъде направен списък на бъдещите майки с термин през следващите дни и те да бъдат транспортирани до АГ-отделенията на болниците в Силистра, Дулово и Тутракан.

През миналата седмица три момченца проплакаха почти в преспите в областта. За спасяването им бе ангажирана единствената военизирана верижна машина (МТЛБ), с която разполага службата „Противопожарна дейност и защита на населението" в Силистра.

Вече денонощие вали умерен сняг в Силистренско при слаб северен вятър. Трийсет и девет машини поддържат проходимостта на републиканската пътна мрежа и пътищата в областта. Остава в сила забраната за движение на товарни автомобили над 10 тона. Няма населени места без ток и вода.

Със заповеди на кметовете на Силистра, Дулово, Тутракан, Главиница, Ситово, Кайнарджа и Алфатар с още три дни се удължава дървената ваканция за учениците в Силистренско.