В неделя от 11 часа граждани, представлявани от Ангел Славчев, Дончо Дудев и Яко Петров (станали известни с февруарските протести), излизат на протест пред Столична община заради столичното парно.

Хората излязоха на улицата не само заради сметките за ток, но и заради сметките и злоупотребите на Топлофикация, заяви Дончо Дудев.
По думите му СОС действа както и останалите държавни институции, тоест на принципа „Ако искаш нещо да не се случи, направи комисия".

Тримата посочиха, че един месец нарочно създадената комисия в СОС за Топлофикация нищо не е направила. Затова и в неделя те готвят специални бланки, на които общинарите да разпишат оставките си.

Протестиращите имат критики към градоначалника Йорданка Фандъкова, която не е предприела нищо по въпроса със столичното парно. Искаме индивидуални договори, във всеки един момент всеки да знае колко топлоенергия потребява, на каква цена е тази енергия и да си направи сметка дали може да я заплати, настоява Дончо Дудев.

Те искат и премахване на термина „прогнозно количество". Това го няма никъде в Европа, категоричен бе Дудев, който заедно с останалите двама е част от Обществения съвет към Министерството на икономиката.

Защо хората, които са подписали договорите, благодарение на които сега имаме свръхпроизводство на ток, не са в затвора, попита на свой ред Янко Петров.
Той иска всички договори не само в енергетиката, но и за газ в пълен обем да бъдат публикувани на сайта на МИЕТ.
Според него прокуратурата е крайно време да си върши работата.