ГЕРБ доказа, че е готова да води интересна предизборна кампания, като се потопи в света на дигиталните технологии.

Дни преди официалния старт на кампанията за предсрочния парламентарен вот на 5 октомври от партията на Бойко Борисов поканиха на пресконференция журналисти, за да им покажат най-новото си изобретение.

Въпросната изненада за българите представлява разработено мобилно приложение, което може да бъде изтеглено на смартфон или таблет. Ефектът идва от това, че след като се насочи мобилният апарат към плакат на ГЕРБ, обозначен със специален елемент, или към образа на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов на такъв плакат, мигновено започва клип от откриването на предизборната кампания за евровота през май и се чува заръката на Борисов - „Работа, работа, работа".

От ГЕРБ уверяват обаче, че за по-интересно ще бъдат качени и други клипове с изявите на лидера им. Идеята за този интерактивен плакат обаче е „открадната" от Европейската народна партия (ЕНП), към което семейство принадлежи и ГЕРБ, и по-точно от предизборната кампания на Ангела Меркел.

За по-голям ефект герберите бяха преобразили залата за пресконференции в централата си, като бяха поставили огромни екрани и десетки плакати с лика на Борисов. „Стабилна България. Време е!", гласи всеки един от хартиените и видео плакатите. Именно такова е мотото, с което ГЕРБ ще се бори да спечели доверието на най-много българи на предстоящите избори.

Зам.-шефът на партията и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов влезе в ролята на демонстратор и с таблет в ръце показа как образът на Борисов оживява.

„ГЕРБ е първата политическа сила в България, която залага на интерактивни материали. С тези плакати в тази интерактивност всеки млад човек или човек, който борави добре с електронните способи, ще може да се информира повече. А не само да гледа една снимка или един плакат", обясни ефектите Цветанов.

Вторият човек в ГЕРБ дори се зарече, че именно това е първата стъпка за въвеждането на модела за електронното управление.

ГЕРБ  не спират активната си дейност преди официалния старт на кампанията, като утре отново в 12 часа, ще представят официално написаната си управленска програма.
„Много са желаещите, но малко са партиите, които имат реалната управленска програма", загатна още Цветан Цветанов.