Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов покани от името на премиера Бойко Борисов министър-председателя на Испания Мариано Рахой да посети България, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

От своя страна испанският премиер поздрави Борисов по повод формирането на второто му правителството и работата му по размразяването на еврофондовете и стабилизирането на България като част от обединена Европа.

Цветанов поздрави испанския премиер Мариано Рахой за успешните реформи, които е реализирал през последните няколко години. Той заяви също, че са впечатляващи и усилията, които правителството на Рахой е положило за създаването на над половин милион нови работни места, благодарение на което и много българи са намерили професионална реализация в Испания.

По време на конгреса на Испанската народна партия Цветан Цветанов се срещна с бившия си колега - министърът на вътрешните работи на Испания Хорхе Фернандес Диас. Двамата обсъдиха новите предизвикателства пред сигурността на Европа и страните членки след терористичните действия в Париж.

Диас заяви, че Испания ще продължи да помага на България и двете страни ще обединят усилията си при реализирането на съвместни действия в борбата срещу тероризма и организираната престъпност.