Премиерът Бойко Борисов няма да поиска оставката на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, въпреки ултиматума на Патриотичния фронт, че ще оттегли подкрепата си за кабинета. Той обяви решението си пред вестник „Преса".

Припомняме, съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов миналата седмица заплаши, че тяхната организация може да оттегли подкрепата си от правителството, ако Исмаилов остане зам.-министър. След среща с премиера Бойко Борисов в Министерския съвет съпредседателите на ПФ - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, обявиха, че няма да клатят коалицията преди зимата. Те посочиха, че ще изчакат Бойко Борисов да вземе решение относно назначаването на Исмаилов за зам.-министър на отбраната.

Борисов е категоричен, че няма да се поддаде на натиск. Той увери, че няма да позволи никой да застраши етническия мир. По думите на премиера единственото по-лошо от това да няма правителство, е да има подобен етнически конфликт.

Вицепремиерът по коалиционната политика Румяна Бъчварова е ангажирана да съобщи на ръководството на Патриотичния фронт позицията на Борисов.