Районната прокуратура в Кърджали образува досъдебно производство срещу четиримата полицаи, които нахлуха със сила в дома на семейство Мустафови.

Припомняме, акцията бе проведена в края на юли 2010 г. Като причина за взлома на цивилните служители на реда беше посочено участие на сина в семейството - Карим, в посредничество и предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане. Заподозрян бе и бащата Сабахатин. Впоследствие обаче прокуратурата не повдигна обвинения срещу нито един от двамата.

Окръжният прокурор Светлозар Лазаров поясни, че основание за образуване на досъдебното производство са дали резултатите от повторна проверка, назначена от Върховната касационна прокуратура.

По думите му предстои ново разследване и в срок до два месеца ще се реши дали делото ще бъде внесено в съда, съобщава БиТиВи.

Семейство Мустафови иска възмездие за преживяното, включително за посегателството срещу дъщерята Ширин, която получи травма на главата, след като полицай я удари с вратата на стаята й.

Вътрешният министър Цветан Цветанов категорично заяви, че няма превишен полицейски контрол при влизането в дома на семейството. По думите му единственото им нарушение е неизпълнение на указанията в Закона за МВР - полицаите не са направили рапорти и съответния протокол. Служителите бяха наказани с писмени предупреждения, а цялата справка бе изпратена в прокуратурата в Кърджали.