„Светът, или поне тази част от него, в която се намираме ние, е във война. Тази война не сме я започнали ние, а тези, които се стремят към световните ресурси - петрол, газ. Но ние сме на фронтовата линия". Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в коментар на нападението срещу френското хумористично издание „Шарли Ебдо" в ефира на НоваТВ.

Не трябва да смесваме понятията толерантност и безотговорност. Не може да си затваряме очите и да се правим на търпими, когато насреща имаме хора, които изобщо не са търпими", коментира още Джамбазки.

По думите му „моливът изправен срещу автомата винаги ще губи". Според него, за да има молив, трябва да има някой, който да пази тази цивилизация и тази система. А това става със служби за сигурност, с разузнаване, с пазене на правовия ред.

„Ние в момента в България, а и в Европа, не правим това. Тези хора не са толерантни. Те не са аматьори, те са отлично подготвени, дойдоха, свършиха си работата и показаха на целия свят какво ще правят тук", смята Джамбазки.

Според него България категорично трябва да се притеснява от събитията във Франция.

Джамбазки коментира, че една част от тези хора идват и искат да променят начина на живот в западния свят.

„В Германия се появиха салафитски полиции. Те обикалят по улиците и, засега, съветват младежите да си стоят по къщите, а не да ходят по барове и заведения", обясни Ангел Джамбазки.

Според него заплаха за България категорично има, защото родните служби по сигурност години наред не са работили по това направление.

Не можеш да спреш този човек в редакцията, трябва да го спреш в Алжир, Ирак или Сирия", смята евродепутатът.