Пожарникари откриха 6 тела в изгоряла кола в мексиканския град Тихуана. Други 15 души са били убити при стрелба в друг пограничен град в северната част на страната.

Според полицията в Тихуана, обгарялата кола е намерена близо до границата със Сан Диего. Самоличността на жертвите и мотивите за убийствата не са обявени, но мексиканският град е основен маршрут на трафикантите на наркотици.

Близо до южната граница на Мексико, са намерени убити 8 мъже, заподозрени в трафик на наркотици.

В Сиудад Хуарес въоръжен мъж уби 5-има души в автомивка вчера вечерта. Сред жертвите са двама братя, които се занимавали с този бизнес, съобщи Владимир Туехи - говорител на местните разследващи власти.

В понеделник вечерта стрелец открил огън в магазин за техника в Сиудад Хуарес, съобщават още властите. На място са убити жена, която държала магазина и четирима други, сред които 19-годишен младеж. Минути по-късно въоръжена банда застреляла други петима души.

Сиудад Хуарес е един от мексиканските градове с най-голям брой убити - над 1300 души са застреляни от началото на тази година. Градът се намира в средата на спорна територия, за която воюват наркокартелите Хуарес и Синалоа.

Властите организираха официална церемония за 1200 мексикански войници, които бяха изтеглени от Сиудад Хуарес. Те бяха част от изпратения там контингент в началото на тази година, който трябваше да се бори с организираната престъпност, наркокартелите и тяхната дейност.