Мега концертът по случай юбилея на БГ РАДИО "След 10 години" разгони дъждовните облаци над столицата и събра повече от 20 хиляди почитатели на качествена българска музика на пл. "Александър Батенберг".

Стартът бе даден ударно с една от най-любимите песни на България - "Колко ми липсваш". Събралите се специално за десетия рожден ден на радиото дует "Каризма" изпълниха микс от най-големите си хитове и своя версия на незабравимия хит на ФСБ, дал заглавието на концерта - "След 10 години".

Взривяващото начало беше само малка заявка за това, на което многохилядната публика предстоеше да стане свидетел от сцената на БГ РАДИО. Публиката на площада видя Дони и Момчил отново заедно със супер любимите "Малкият принц", "Ближи си сладоледа" и "Уморени крила"; D2 и Дичо в изпълнение на "100 години", виртуозният Васко Василев с импровизация на цигулка на "Ако си дал" на Емил Димитров и в дует с големия Васил Найденов със "След края на света", Нети - за първи път на сцена след раждането на дъщеричката си Лилия, песента "Клетва" в изпълнение на "Сигнал" и Кирил Маричков, феноменална заря за край по време на изпълнението на Елица Тодорова.

Десет от песните, изпълнени на концерта, бяха избрани от слушателите на медията в кампанията "Твоите 10" на живо чрез гласуване на www.bgradio.bg и са сред най-желаните да звучат в ефира на радиото през десетте години на съществуването му. Сред тях бяха: Б. Т. Р. с "Цвете от луната", "Остава" с "Шоколад", Мария Илиева с микс от "Лунен сън" и "I like", Миро с "Губя Контрол", Стенли с "Обсебен", "Мастило" - "В ръцете ти е най-добре", Галя с чисто новата й The Race, "Сигнал" - "Да те жадувам", Графа, Любо и Орлин с някои от най-големите си хитове и тримата заедно със "Заедно", Криста с "Имам," Поли Генова - "На инат", Ивайло Колев и Вакали. На сцената се качиха още Калин Вельов, Рут Колева, Мона, V.O.XX и Део, трупата на Нешка Робева, Националният хор към музикалното училище.

С емоционалния за публиката концерт и 10 години след създаването си, радиото, което подкрепя и популяризира българската поп и рок музика доказа, че нейните фенове продължават да бъдат многобройни. Слушателите на БГ РАДИО са сред привилегированите ежедневно да научават новите български хитове и да гледат и слушат любимите си изпълнители на живо, както и новините около тях от ефира на любимото си, вече десетгодишно радио.