Валенсия се завърна в групите на Шампионска лига. "Прилепите" отстраниха Монако, въпреки че загубиха като гост с 1:2, но с общ резултат 4:3 продължават напред. Така Валенсия стана петият испански отбор в най-комерсиалния футболен турнир. Това в прецедент в историята на турнира, като досега нито една държава не имала петима представители в групите на ШЛ, пише Topsport.bg.

Срещата на стадион "Луи II" бе доста интересна и ще бъде запомнена с невероятния гол на Алаваро Негредо, който вкара за 0:1 в 4-ата минута.

"Монегастките" израниха в 17-ата минута чрез Редже, до края вкараха още едно попадение чрез резервата Гуидо Карийо, но после не успяха отново да намерят верния път към противниковата врата, за да пратят двубоя в продължения и ще трябва да се задоволят с участие в груповата фаза на Лига Европа.

Жребият за груповата фаза на Шампионската лига е в четвъртък.

 

МОНАКО - ВАЛЕНСИЯ

 

0:1 Негредо (4)

1:1 Раджа (17)

2:1 Карийо (75)

 

Монако: Субошич, Карвальо, Раджи, Курзава (62-Елдерсон), Фабиньо, Силва, Тулалан, Диар, Пашалич (52-Лемар), Кавайеро (64-Карийо), Матриал

Валенсия: Райън, Везо, Бараган, Мустафи, Парехо, Фегули, Перес (76-Барбоса), Гая, Фуего, Родриго (65-Пиати), Негредо (60-Алкасер)