Протест в защита на лидера на "Атака" Волен Сидеров организираха националистите от партията пред Съдебната палата в София. С половин час закъснение самият Сидеров се появи под прозорците на главния прокурор Сотир Цацаров, за да го призове да не се поддава на политически натиск и поръчки.

Междувременно протестът в подкрепа на Сидеров се засече с обявената срещу него гражданска инициатива. Заради това полицейското присъствие в района бе засилено, като плътни кордони от служители на реда не позволяват да се стигне до сблъсъци. Симпатизантите на Волен скандират "Атака, победа".

Около 100-150 бе техният брой, а от другата страна на тротоара пред Съдебната палата се събраха 50-ина души, които осъждат поведението на националиста. Докато Сидеров бе качен на трибуна, за да се защитава, му съобщиха, че главният прокурор вече е поискал имунитета му.



Тази новина бе посрещната с ръкопляскания от искащите имунитета на Сидеров протестиращи и съответно възмути неговите симпатизанти. Напрежение предизвика  появата на Найо Тицин, който отново, както преди време, се премени с усмирителна риза и маска на Сидеров. Като поредно иронично представление той даде интервю пред журналисти, застанал зад металните решетки на оградата, опасваща входа на Съдебната палата.

Въпреки факта, че двете демонстрации се засякоха пред Съдебната палата, искащите имунитета на Сидеров го изчакаха да се изтегли от стълбите пред сградата, след което голяма част от тях попълниха индивидуални искове за сваляне имунитета на компрометиралия се партиен лидер. Няколко души от протестиращите влязоха в сградата, за да входират документите.

80 минути след обявения начален час на демонстрацията против Волен Сидеров пред сградата на Съдебната палата остават около 50 души.

Полицията не позволи да се стигне до някакви конфликти. След като приключи словото на Сидеров той и симпатизантите му се отправиха, охранявани от полицаи, на шествие по бул. "Витоша". Шествието бе „предвождано" от голям транспарант, който гласи „Мафията отново удари Атака". След това атакистите се придвижиха по Солунска и се прибраха в редакцията на вестник "Атака" на площад "Славейков".




В своето слово пред симпатизантите си лидерът на националистите призова Сотир Цацаров да гони истинските престъпници, които са ограбвали и обирали България през годините, а не него.

Той припомни, че през 2006 година тогавашният главен прокурор също се е включил в атака срещу Сидеров и след две години ходене по мъките не е излязло нищо срещу него и партията му.

Тогава главният прокурор дори се е извинил на Сидеров и му е признал, че са го вкарали в политическа поръчка.
"Вземете пример, г-н Цацаров, за да не ви се налага и на вас да се извинявате", каза той.

Сидеров бе категоричен, че над Цацаров се оказва огромен натиск, както от политически сили опоненти на Атака - ГЕРБ, БСП, ДПС, НФСБ, Реформаторски блок и други, така и от т.нар. граждански организации които служат на чужди държави.

Лидерът на Атака настоя, че извънредната пресконференция на говорителя на главния прокурор вчера доказва, че срещу него има организация.

Арнаудова не е успяла да каже нищо конкретно, посочи Сидеров и попита защо тогава е било необходимо в 11 часа на следващия ден след инцидента, без разследването и досъдебното производство да е приключило, да се свиква подобна пресконференция.

Лидерът на "Атака" обяви, че не е удрял полицай и заплаши медиите, тиражирали тази информация, че ще ги осъди.

"Едно лице ме обиждаше и заплашваше,  а полицията, вместо да ми съдейства, започна да се блъска мен и още 10 народни представители", защити се Сидеров.

Във връзка със скандала с френския дипломат Сидеров разясни, че тя е обидила България, а той, в качеството си на патриот, не си е замълчал, което е било причина за скандала.

Лидерът на Атака няколко пъти настоя, че ще издържи и на този натиск както винаги го е правил и призова ръкопляскащите от другата страна на улицата да не се радват предварително, че са успели да го разкъсат, тъй като това няма да се случи.