Неприятен инцидент с ученици от град Девня се разигра тази нощ на хижа на връх Бузлуджа, съобщава БГНЕС.

Ученици на възраст между 13 и 15 години от СОУ "Васил Левски" тръгнали на неколкодневна екскурзия като снощи са преспали на историческия връх.

Вечерта за тях е започнала спокойно, но това е било за кратко, докато техният ръководител не се е напил. След като е употребил алкохол, учителят е започнал да буйства и да бие децата.
Другият ръководител на групата, учителка от същото училище, се опитала да го обуздае, но той започнал да блъска и нея. След подаден сигнал се е наложила намеса на полицията.

В центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък са настанени ръководителката на групата и едно момиче. И двете са в шок от случилото се снощи. Според данни на други деца, които се намират все още на хижата, алкохол там не се е продавал. Алкохолът го е носел възпитателят.

Учениците отказват да се прибират с този учител. Чака се автобус да прибере учениците от върха. От полицията са повикали и инспектор от детска психологическа стая, но ще се наложи да се доведе и психолог, за да успокои децата.

Учителят е 48-годишен, бил е уволняван от друго училище, а това е второ училище, където работи.

Според говорителя на полицията в Стара Загора Ваня Кръстева, цитирана от БНР, агресията на преподавателя била предизвикана от бой със снежни топки между учениците. По-късно групата отпътувала за Девня, а агресивният учител останал в хижата на връх Бузлуджа.

Началникът на Регионалния инспекторат по образованието във Варна съобщи, че учениците от екскурзията на Бузлуджа са добре и в момента пътуват с автобус към морската столица. Според придружаващата учителка обаче, в групата няма бити деца. Учителят, предизвикал инцидента, се прибира с влак. Предстои изясняване на обстоятелствата.