Снимка: "Ройтерс"

Току що се срути южната сграда-близнак на Световния търговски център, в която се блъсна вторият самолет “Боинг 767”, изпълняващ полет от Бостън до Вашингтон. Причината за невероятната трагедия е втори взрив в сградата, причинен най-вероятно от заложено взривно устройство. Максимално са засилени военните патрули в Ню Йорк, а в момента се обмисля въвеждането на най-висока степен военно положение в Ню Йорк и Вашингтон.

Световните телевизионни канали излъчват и евакуацията на “Пентагона”, в чиято сграда също се разби самолет, а по непотвърдена информация там е имало и втора експлозия.

Асошиейтед Прес цитира информиран източник, който потвърдил, че самолет е бил свален на път да се разбие в Белия дом. Спецслужбите за охрана на резиденцията на американския президент са поставени във висока степен на бойна готовност. Телевизия CBNC показа пожарникарски екипи, които гасят огъня в Пентагона. За съжалените подобни екипи не се забелязват около останалата единствена кула на Световния търговски център. АП съобщи и за кола-бомба, избухнала пред сградата на Държавния департамент във Вашингтон.

Случващото се в САЩ предизвиква тотален срив на фондовите борси в Америка.