22-годишен студент е задържан за жестокото убийство на учителката в Габрово.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от Фокус. Той посочи, че убиецът е задържан след близо денонощна работа на служителите на ОД МВР Габрово. Припомняме, 55-годишната преподавателка беше открита мъртва във входа на блока, който живее.

Вътрешният министър определи престъплението като тежко и брутално.

От думите му стана ясно, че убиецът е 22-годишният Светослав Дончев, студент четвърти курс „Финанси" в Свищовския университет. Открит е в гориста местност близо до летния театър в Габрово. При задържането се е опитал да избяга, но е бил задържан, обясни Цветанов. 

Той допълни, че резултатите от аутопсията на убитата 55-годишна учителка са много тежки. По тялото на жертвата има над 25 прободни рани. След ареста, в студента е открит ножа, с който най-вероятно е било извършено убийството.

Цветанов съобщи още, че в компютъра на задържания са открити „много извратени снимки на сексуални сцени с възрастни хора".

В процеса на разследването се изяснило, че Дончев има психопатна склонност към учителки и е притеснявал над десет преподавателки.

Имало е и две нападения, които е осъществил, но за тях не сме били сезирани и в тази връзка не сме успели да предотвратим това, което се случи вчера, посочи вътрешният министър.