Силната буря в столицата причини смущения в електрозахранването, съобщават от ЧЕЗ. Подстанция „Орион" е изключена. В резултат на това са засегнати кварталите „Надежда" 1, 2 и 3, както и „Люлин" 1 и 2.

Електричеството се възстановява поетапно от аварийните екипи на електроразпределителното дружество. Работата им обаче е затруднена от усложнената обстановка след бурята - паднали дървета, наводнени улици и шахти.

Бурята е предизвикала авария и в подстанциите „Черни връх" и „Младост". Електрозахранването в „Младост", Панчарево и Бистрица" е било прекъснато, но вече е възстановено.

Директорът „Експлоатация и поддържане" в „ЧЕЗ Разпределение България" АД Виктор Станчев увери, че незабавно е създадена необходимата организация за отстраняване на нанесените повреди. По думите му условията за работа са изключително сложни. Нанесени са сериозни поражения.

„Бурята предизвика неудобства за нашите клиенти, но правим всичко по силите си да отстраним повредите във възможно най-кратки срокове, доколкото условията го позволяват", каза Станчев.