Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху призова европейските евреи да се преместят да живеят в Израел, след като един евреин беше убит при нападение срещу синагога в датската столица Копенхаген, съобщава „Франс прес".

Израел е вашият дом. Ние се подготвяме и призоваваме за масова емиграция от Европа", отбелязва Нетаняху в съобщение. Израелският премиер излезе с подобен призив и след атаките в Париж миналият месец, при които загинаха 17 души, включително четирима евреи.

Ислямският тероризъм удари Европа още веднъж...Отново бяха убити евреи на европейска земя само защото те са евреи, подчерта министър-председателят.

Нетаняху допълни, че правителството е приело план от 45 милиона долара, с който „да се привлекат и емигрират евреите от Франция, Белгия и Украйна".

Обръщам се към евреите в Европа и евреите по света, Израел ви чака с отворени обятия, обяви той.

Външният министър на страната Авигдро Либерман заяви, че „международната общност не трябва да се задоволява с декларации и демонстрации срещу терора, а трябва да отиде отвъд границите на политическата коректност и да предприеме тотална война за изкореняване на ислямския терор".