53 български града ще се включат тази година в Часа на Земята на 31 март (събота) от 20:30 часа до 21:30 часа.

Българските градове ще угасят фасадното осветление на известни сгради и паметници за един час.

Посланици на Часа на Земята 2012 в България са музикантът Калин Вельов, който за втори път се включва в кампанията, тенисистът Григор Димитров, финансистът Мартин Заимов и актьорите Васил Василев - Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова.

Президентите на Фиджи, Шри Ланка и Малдивите тази година също станаха официални посланици на кампанията, заедно със супер модела Миранда Кър, холандският астронавт Андре Кайперс, който ще подкрепи кампанията от Международната Космическа станция.

Бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор ще изпрати видеопослание за Часа на Земята от Антарктида.

В София ще притъмнеят президентството, НДК, ЦУМ, Археологическият музей, Етнографският музей и други сгради, като засега потвърждение няма от Народното събрание.

Големите промени започват с малки стъпки, големите промени започват от всеки един от нас, заяви Веселина Кавръкова от WWF (международната правозащитна организация).

Близо 2 млрд. души в цял свят са се включили в кампанията миналата година. Тази година мотото на кампанията е "Aз правя, ти действаш".

Зуeка в дома си има само енергоспестяващи крушки. Ограничил е прането само до два пъти седмично. Карам колело повече от 4-5 години, обясни той и през топлите дни предпочита да ходи на работа с велосипед.

Всеки един от нас може да посади едно дърво, категоричен е Зуека и се обърна към екранния си партньор Димитър Рачков с въпроса - „Ти колко си посадил". Рачков не се поколеба в отговора си - „Едно".

Мария Игнатова защити любимия си, заявявайки, че в техния дом именно Рачков се грижи за цветята. Тя отправи предизвикателство към него, като настоя той да се къпе по-малко от два часа, колкото обикновено му отнема. Рачков обеща да намали предстоя си в банята.

Надявам се да се развие гражданско общество в България, посочи актьорът.

Калин Вельов пък обясни, че ходи на пазар всеки път с една и съща торбичка. Водата е нещо, което трябва да пестим, категоричен е музикантът. По думите му напълно реалистично е водата да достигне цената на златото.

За да пази природата, финансистът Мартин Заимов често качвал в колата си непознати хора за ужас на жена си. Той се движел в столицата с електромобил.