В добилото известност тефтерче на плевенския бизнесмен Красимир Георгиев има и имена на политици. За това потвърди градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от БиТиВи.

Според информация на столичен ежедневник номерата на хората от бившата власт се появили, докато разследващите проверявали контактите на плевенчанина.

Кокинов обаче не пожела да даде повече подробности. Той добави, че в момента като част от случая текат ежедневни разпити на магистрати. Разпитва се и самият Красимир Георгиев.

Припомняме, миналата седмица стана ясно, че в телефона му са открити десетки имена на магистрати. Бизнесменът им е обещал специфична подкрепа, за да спечелят местата.

По повод задържания вчера съдия от Кюстендилския окръжен съд Юри Маринов Кокинов посочи, че не разполага с информация дали фирмата, от която той е поискал 24 000 лв. подкуп има нещо общо с братя Галеви.

Припомняме, уличеният съдия е водел делото срещу дупнишките бизнесмени. Това няма значение, посочи градският прокурор.

Веднага след подаване на сигнала, колегите реагираха светкавично и това доведе до задържането на съдията,отбеляза Кокинов. Той уточни, че по време на акцията са били използвани СРС-та.

Запитан дали делото срещу Маргините може да бъде определено като „провал", прокурорът заяви: То дори още не е тръгнало, за да бъде окачествено, по какъвто и да е начин. Нека да тръгне най-накрая, за да може да свърши, каза още той.