Военното министерство няма да предостави безвъзмездно на община Пловдив сградата на щаба на Втора армия до площад „Съединение" за изграждане на нов общински център.

Това обяви министърът на отбраната Николай Цонев след среща с пловдивския кмет Славчо Атанасов.

Цонев коментира, че общината ще трябва да компенсира получаването на имота от ведомството му „скъпо", за да се нанесе част от администрацията на мястото на щаба на 2-а армия.

Според военния министър до края на месеца освен това искане ще бъде разрешен и въпросът със стадион „Христо Ботев", където има военно поделение, което не е ликвидирано.

Разговорите по двата проблема ще започнат още другата седмица, допълни министърът, цитиран от радио Пловдив.

От своя страна Славчо Атанасов увери, че армията ще бъде обезщетена с терени или жилища. Според Атанасов мястото до площад „Съединение" е с отлична инфраструктура и е близо до много от пловдивските институции, затова е подходяща за общинската администрация.

В Пловдив няма проблемни военни сделки, смята още министър Николай Цонев. Той информира, че към момента всички сделки са спрени и се оценяват.

Военното ведомство ще инвестира в нови общежития, детски градини и жилища за военните и техните семейства, обяви още министър Цонев.