Представители на първия министър-председател на Русия Дмитрий Медведев и кандидат за президент днес внесоха документите му за регистрация в Централната избирателна комисия.

Като кандидат на „Единна Русия",партията, която има най-сериозно представителство в руската Дума, Медведев може да не събира граждански подписи за своя поддръжка, припомня агенция "Новости". 

Членът на ЦИК Генадий Райков съобщи за руските медии, че той лично е приел документите от представителите на Дмитрий Медведев и не е имало никакви забележки. „Всички документи са представени в пълно съответствие с изискванията на законодателството", казва Райков.  

Още две такива кандидатури ще преминат регистрацията - на лидера на комунистите Генадий Зюганов и лидера на националистите Владимир Жириновски. Регистрацията им вече тече.

Останалите двама кандидата - лидерът на Демократическата партия на Русия Андрей Богданов и лидерът на Руския народно-демократичен съюз Михаил Кесянов - трябва да съберат за своята регистрация не по-малко от 2 милиона подписа.
Срокът за подаването на техните документи изтича на 16 януари в 18 часа.

Президентските избори в Русия ще се проведат на 2 март, като до голяма степен победителят вече е ясен, тъй като действащия президент Владимир Путин посочи като свой наследник Дмитрий Медведев. От своя страна Медведев покани Путин да оглави следващото правителство.