Свободните от наряд надзиратели в затвора и затворническото общежитие към сливенския затвор се присъединяват към локалните действия на служителите на затвори от страната.

На 17 декември в 9 часа ще излязат пред затвора, като формата на мероприятието, заради неспазени ангажименти от страна на Министерството на правосъдието и отказа от прилагане на ЗМВР по отношение на работещите в местата за лишаване от свобода, ще бъде Събрание на открито. Решението е взето от ръководството на СД при Затвора, гр.Сливен, след като до момента няма реакция от страна на институциите по исканията поставяни от Синдиката на служителите в затворите в България.

Синдикалното дружество в единствения женски затвор в страната, което наброява 60 души, подкрепя всички действия на колегите си в страната и тези на УС на Синдиката.

Два дни преди заседанието на УС на ССЗБ, на което организацията ще решава за национален протест и нови форми на недоволство, пред затвора на 17.12.2014., в 9.00часа ще застанат и надзиратели от Затвора в Стара Загора.

И в сливенския затвор служителите настояват заплащането и всички социални плащания, които се полагат по закон да бъдат изравнени с тези на служителите в МВР.