Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеричка на Великден в Русе, съобщи „БГНЕС”. Трагедията се е разиграла в блок „Мура” на ж.к. „Здравец-изток”.

Първокласничката е била закарана вчера около 17 часа в Спешното отделение на местната болницата без пулс, отпусната и с видими следи от побой.  Момиченцето така и не е успяло да дойде в съзнание, а лекарите незабавно са уведомили полицията за упражненото насилие.

Скоро след подаването на сигнала пред блока са пристигнали полицаи, които са извършили оглед на мястото на инцидента и са арестували бащата на момиченцето.

Пламен Петров е задържан за 72 часа по обвинения в умишлено убийство. Окръжната прокуратура в Русе потвърди, че Петров е привлечен като обвиняем. Освен него и дъщеря му, по време на зверския побой в апартамента са били още другото му дете - на 4 години, жена му и още един мъж.

Според съседи това не е първият случай, в който Петров е упражнявал насилие над семейството си. Той е имал психични отклонения, редовно е пиел и се е държал агресивно с останалите живущи във входа.