Разкайвам се. Това заяви изпълнителният директор на „Трамкар" Христоско Вретенаров в ефира на Нова телевизия по повод обвиненията в присвояване на около 670 000 лв.

По време на целия разговор той бе изключително лаконичен и отказваше да отговаря на почти всички въпроси, но призна, че се „разкайва" за стореното.

Вретенаров не пожела да конкретизира как са похарчени присвоените пари, но отрече те да са отивали за финансиране на различни политически партии.
Той добави, че подобни обвинения съществуват, защото е нормално прокуратурата да работи по различни версии и насоки и това създава възможност за различни интерпретации.

Той отрече да е давал заем на директора "Столичен Електротранспорт" - Йордан Василев.

От своят страна Василев потвърди, че не е получавал такава сума под формата на заем, но е подписвал различни и голям брой фактури.
Не съм бил наясно, че се отклоняват средства, „Трамкар" има свои самостоятелен бюджет, така че е трудно да се проследи подобно отклоняване, заяви Василев.

На въпрос дали върху него е било оказване насилие Вретенаров заяви, че „има много начини за упражняване на насилие" и „натискът има много форми", но не конкретизира дали по някакъв начин той е бил подлаган на такова.

Василев добави, че производството срещу е образувано във връзка с публикация във вестник "Труд", където той е дал интервю, но не може да коментира, защото трябва да приключи проверката по случая.

Странно е защо Вретанаров споменава името ми, добави Василев.

Според него проблемът е в това, че не ясно дефинирано кои дружества са в обществена полза и кои в търговска. В общинската икономика липсва яснота и това дава възможност за различни тълкувания за начина на изразходване на средства, каза още Василев.