Известно е, че Mercedes-Benz търси партньор за разработването на следващите поколения на компактните автомобили от Клас-А и Клас-В.

Досега се считаше, че потенциално най-силният кандидат за сътрудничество е BMW. Най-нови информации обаче сочат друго - Fiat също води разговори с Mercedes. Двете фирми обаче, предполагайки скептичните усмивки и коментари за евентуално подобно сътрудничество, отказват каквито и да е информации за ситуацията. 

Напоследък се чуват отново предположения, че Mercedes може да реши да изостави Клас-А, който е определян като неприсъщ за луксозния производител. Евентуално споразумение с Fiat може и да спаси Клас-А и моделът да остане в по-ниския сегмент на пазара. 

Fiat вече има споразумение с Daimler AG да доставя двигатели за товарни автомобили, но ако се постигне споразумение за Клас-А, това ще бъде първото подобно сътрудничество между двете фирми, съобщава агенция Reuters. 

Независимо от това дали се водят разговори с Fiat, от Mercedes потвърдиха желанието си за партньорство с други производители в „определени сфери". Само времето ще покаже какво точно имат предвид.

Източник: automedia.bg