Банкерът Стоян Александров ще води листата на "Движение 21" в Бургас и в Търговище. Това обяви на пресконференция председателят на партията Татяна Дончева. Тя ще е начело във Варна и в 23 МИР София-град, съобщиха от пресцентъра на движението.

"Движение 21" ще регистрира листи във всички избирателни райони, а в листите влизат предимно млади хора и утвърдени експерти на възраст между 30 и 50 г. Сред кандидатите за народни представители преобладават тези с юридическо, икономическо и медицинско образование, както и представителите на научните среди. Това не е случайно, тъй като образованието, здравеопазването и правосъдната система са сред водещите приоритети на „Движение 21", а вземането на държавни решения трябва да се основава и на научен подход.

Водач на листата в 26 МИР София-област ще бъде проф. Йордан Мирчев, а в Кюстендил - Ваня Цветкова. Бившият треньор на националния отбор по футбол Пламен Марков ще води листата на Движението в Хасково. Бившият активист на БСП Симеон Славчев е начело на листата в 25 МИР София - град и във Враца, а Камен Иванов, бизнесмен, завършил Калифорнийския университет - в Пловдив-град и Пловдив-област.

Партията, която се определя като алтернатива на политическото статукво и на обвързаността на политическата класа с олигархията, дава заявка да предлага практическа политика, която да има реален ефект върху икономиката и хората. Част от предложенията са изваждане на прокуратурата от съдебната система и съобразяване на средното образование с нуждите на пазара.

"Движение 21" ще води кампания във Фейсбук и в интернет, няма да лепи плакати, но ще има билбордове. От партията няма да правят и концерти. Слоганът на кампанията е "Внимавайте в малкия текст".

„Мога да ви гарантирам, че „Движение 21" ще води позитивна, ясна и открита кампания. Основният ни опонент не са политическите партии, а апатията и безверието на хората. Целта ни е да влезем в парламента, но няма да участваме в правителство на всяка цена", заяви Татяна Дончева.