Преди двайсет минути президентът на САЩ Джордж Буш се обърна към американския народ от военната база в Луизиана. Буш-младши нарече терористичния акт “атака на страхливци”. САЩ ще заловят виновните – никой да не се съмнява в това, категоричен беше Буш. Той информира, че е в контакт с всички световни лидери, които са го уверили в подкрепата си и са предложили своята помощ. Всички трябва да са сигурни, че американският народ ще мине този тест, каза още президентът на САЩ. Той прикани всички да се присъединят към неговата молитва за загиналите в днешната терористична атака.

В момента ФБР се занимава с обобщаването на записите от черните кутии на наземния контрол. Продължава търсенето на кутиите на двата самолета, разрушили Световния търговски център. Ще бъдат сравнени записите им с тези от наземния контрол. Разбра се още, че един от пътниците в отвлечените самолети по мобилен телефон е успял да извика, че са отвлечени, след което връзката със самолетите е прекъснала. Държавният секретар на САЩ Колин Пауъл се връща от Перу, но не се съобщава къде ще кацне.

Болниците в Ню Йорк са пълни с ранени, има и голям недостиг от кръв, съобщава Червения кръст, цитиран от агенциите. Два самолетоносача ще осигуряват града откъм залива.

Междувременно се разбра, че пожарът в Пентагона се е възобновил, а телевизия RTL съобщи, че самолетът, разбил се в Пенсилвания, е бил свален от американски бойни самолети, тъй като въпреки забраната е държал курс към Ню Йорк.