В съзнание е 41-годишната Мария Ваклинова, която пострада тежко при пропадането на асансьор в жилищен блок 115 на бул. „Цариградско шосе" в София, съобщи БНР.

През вчерашния ден лекарите от УМБАЛ "Света Анна" са извършили двете хирургични интервенции, които се налагаше да се направят на жената - тази  на гръбначния стълб и на глезена на единия крак.

Жената е добре, тя е в ранен следоперативен период. Събудена е, адекватна е, ориентирана е за собствена личност, за време и за място, съобщи медицинският директор на болницата д-р Николай Добрев.

"Дългосрочни прогнози, естествено, не можем да правим в момента. Оттук нататък на жената й предстои да премине острия следоперативен период и след това ще правим по-дългосрочни прогнози и начин на поведение", обясни още д-р Добрев.

Припомняме, че във вторник асансьор пропадна в шахтата си от деветия етаж на жилищен блок. При инцидента на място загина една жена, а друга беше тежко ранена. Техническите експертизи впоследствие доказаха, че причина за падането на асансьора е некачествено извършен ремонт на съоръжението.