Майката на прегазената 3-годишна Даниела от сливенския кв. „Речица" заплашва шофьора с линч, ако той се появи в квартала, съобщава БиТиВи.

Припомняме, в неделя вечерта момиченцето бе пометено и убито от кола. Шофьорът избягал след произшествието, но по-късно бе заловен от полицията. Той е без книжка, а пробата му за алкохол била положителна. Мъжът е и с условна присъда за каране без книжка и е в изпитателен срок.

Родините на малката Даниела настояват 25-годишният мъж да бъде осъден на доживотен затвор. Те се заричат, че ако той се върне, ще го убият така, както той е убил детето.

За поставянето на легнали полицаи в района настояват майки на деца от квартала. Било практика в правата отсечка, която минава покрай къщите, колите са се засилват.

Жителите на „Речица" искат от кмета постоянно полицейско присъствие в квартала, за да бъдат хванати „тези Шумахеровци, които бръмчат всяка вечер". „Не само да ни търсят по избори и да правят банкети", призовава местен жител.

От местната администрация идва обещанието, че до края на месеца ще започнат да изграждат легнали полицаи в квартала.

Междувременно стана ясно, че Сливенският окръжен съд е оставил в ареста 25-годишния Янко Чакалов, съобщи Нова телевизия. В съдебната зала той заяви: „Съжалявам за извършеното деяние".

Прокуратурата е поискала постоянен арест, защото съществувала възможност Чакалов да се укрие и да извърши ново престъпление. В края на април той е осъден за шофиране без книжка. Янко Чакалов има тримесечна условна присъда с 3 години изпитателен срок.

Адвокатът му поискал домашен арест.