Представители на украинската армия заявиха, че проруските сепаратисти в Източна Украйна са възобновили използването на ракетни установки, които трябваше да бъдат изтеглени според клаузите на мирното споразумение от Минск, постигнато през февруари, съобщава „Асошиейтед прес".

Украинската армия подчертава в изявление, че сепаратистите са изстреляли ракети „Град" предишната вечер в контролирания от правителствените сили град Авдеевка, който се намира на 6 км северно от Донецк, който пък е контролиран от сепаратистите.

Налице е през последните дни засилване на сблъсъците на фронта, разделящ правителствените и сепаратистките сили. Говорейки на инвеститорска конференция в Киев, украинският президент Петро Порошенко предупреди, че възобновяването на пълномащабните бойни действия е постоянна заплаха.

Украински войник е бил убит и 14 други са били ранени, заяви говорител на украинската армия. Това е четвъртият убит украински войник за четвърти пореден ден.

Повече от 6000 души са загинали и още един милион са напуснали домовете си заради конфликта, който бушува в продължение вече на повече от година.