Кърджали отива на избори без назначени секционни избирателни комисии и цялата политическа отговорност за това носи ПП"ГЕРБ" и представителите й в Общинска избирателна комисия.

Това се казва в декларация на Общинския предизборен щаб на ДПС - Кърджали.

Още в началото на месец септември в изявление на кмета Хасан Азис ДПС предупреждава, че ГЕРБ подлага на  риск  нормалното протичане на изборите в Кърджали, се припомня в декларацията.

Действията на ГЕРБ за силово налагане на позицията си е ясен знак за предстоящото манипулиране и фалшифициране на изборните резултати в Кърджали, допълват от ДПС

Въпреки категоричното изискване на закона 30 дни преди изборите да има назначени СИК, ние сме свидетели отново на евтин политически  театър. "ГЕРБ" се опитва да наложи монопол над изборния процес и сама да определи разпределението на съставите на СИК, пише в документа.

От ДПС предупреждават, че има реална опасност от опорочаване на нормалния изборен процес, дори заплаха за провал на изборите на територията на община Кърджали.

Общински предизборен щаб  на ДПС - Кърджали категорично не приема използването на неуместна и силова политическа намеса в работата на ОИК - орган, който има за задължение да следи за стриктното прилагане на изборното законодателство.