Софийската градска прокуратура е внесла обвинителен акт срещу Салахедин Бин Аладин за опит за умишлено убийство на Тихомир Цветанов Владимиров и Виктория Христова.

Кървавата разправа с Тихомир стана на 27 май т.г. в София. На ул. “Вашингтон“, в близост до Централните хали, Салахедин Бин Аладин нанася с нож няколко удара по тялото на Владимиров. Той е бил с опасност за живота. Благодарение на оказаната му спешна медицинска помощ успява да оживее.

Обвинителният акт срещу Салахедин Бин Аладин е и за грабеж, извършен на 1 ноември 2013 г. около 00:30 ч. на ул. „Пиротска“ в София. Откраднал вещи на стойност 566 лв. от Радосвета Драгева. Порязал я е в областта на шията.

На 2 ноември на ул. „Трапезица“ Бин Аладин е направил опит да открадне мобилни телефони на обща стойност 480 лв. от Боян Томов, Десислава Савова, Орлин Щерев. Насочил нож срещу пострадалите и наранил един от пострадалите.

Пак на 2 ноември около 2 ч. на ул. „Пиротска“ в магазин за алкохол и цигари Бин Аладин е откраднал вещи на стойност 444 лв. от Виктория Христова, продавач-консултант в магазина. Нанася й множество удари с нож по главата, шията, гърба и ръцете на пострадалата, довели до остра кръвозагуба и опасност за живота.

Спрямо Бин Аладин е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

В хода на разследването срещу Салахедин Бин Алабин са събрани доказателства и срещу Александър Росенов Симеонов, на когото е повдигнато обвинение за това, че е спомогнал Бин Аладин да избегне наказателно преследване. Симеонов е изхвърлил дрехите, с които е бил облечен Бин Аладин, укрил го е в домовете на свои познати в София и в Пловдив, изхвърлил е телефон, върху който е имало следи от извършеното престъпление.