Уволнението на съдия Тодорова наистина е скандално, притеснителното е, че това се случва в момента, когато магистратите избират своите делегати и представители във ВСС.
Това коментира Мая Манолова в кулоарите на НС.

Това вероятно е и знак за предупреждение към всички съдии, които си позволяват да имат собствено мнение и това освен скандално е и изключително тревожно, изтъкна Манолова.

Според депутатката няма как да не се направи връзка между критичното отношение на Тодорова към управляващите и днешното решение на ВСС.
По думите на Манолова днешното решение на ВСС изглежда като акт за назидание към съдия Тодорова и за предупреждение към всички неудобни.

Червената депутатка е убедена, че днешното решение на ВСС ще окаже влияние и върху европейските ни партньори.

Манолова отрече социалистите неправомерно да събират подписи за референдума за „Белене" в ромския квартал Изток в Кюстендил.

По-рано се появи информация, че в сградата на кметството в ромската махала хората са привиквани да се подпишат с обещанието, че по този начин ще получават по-евтин ток и хляб с по-ниска цена.
Подписката е събирана от Орлин Мирчев, Жельо Ковачев и Симо Георгиев.

Това категорично не е вярно, в сградата на кметството в ромския квартал, никой представител нито на БСП, нито на нашите коалиционни партньори, не е събирал подписи за референдума, подчерта Мая Манолова. Ясно е, че ще има опити да бъде дискредитирана подписката, допълни тя. Факт е, че тя набира скорост и много над 500 000 подписа ще бъдат събрани, категорична бе социалистката.