Готов е докладът след проверката в болница „Софиямед". Медицинският одит установи редица груби нарушения. Сред тях са неспазване на медицинските стандарти и на Закона за здравето. Има и пропуски в лечението и диагностиката на малката Никол, съобщи Нова телевизия.

Съобщава се също, че 11 часа след жестокия побой все още не е имало информация за нейното състояние.
Установено е още, че Емилия Ковачева е работила по 24 часа по трудов договор, но няма сключен граждански актуален договор, с което се обясняваше извънредният труд, който тя е положила.

Припомняме, пред сградата не лечебното заведение днес се събраха група протестиращи, които поискаха отговорността за тежкия инцидент да бъде понесена и от ръководството на лечебното заведение.

Междувременно проверка в отделението по неонатология  установи, че в него работят по-малко специалисти, отколкото е необходимо. Ако Столичната здравна инспекция установи несъответствие, здравният министър ще понижи нивото на компетентност на отделението.

Това означава, че отделението няма да има правото да извършва определени медицински дейности. Също така ще се намали и нейното финансиране. Най-вероятно агенцията ще наложи и глоби на лечебното заведение.