„Атака" внесе в деловодството на Народното събрание проекторешение за включване на страната ни в международната антитерористична коалиция срещу „Ислямска държава". Новината съобщи в парламента лидерът на националистите Волен Сидеров.

Подкрепата, която страната ни щяла да даде, била логистична и символична.

Антитерористичната коалиция бе инициирана от руския президент Владимир Путин пред генералната асамблея на ООН.

„Атака" иска страната ни да осигури широка логистична поддръжка за широката международна антитерористична коалиция. Националистите предлагат страната ни да не изпраща военни контингенти в борбата срещу „Ислямска държава". Българската подкрепа, по думите на Сидеров, щяла да е по-скоро символична. Трябвало да покажем, че сме против тероризма. Това ще бъде много сериозен знак от страна на България, убеден е Сидеров по повод на предложението на формацията му. Щяло да е знак и към Европейския съюз. ЕС буквално блокира пред големия проблем, наречен бежанска вълна, смята лидерът на националистите.

Бежанската вълна пък била продукт от действията на „Ислямска държава". Това решение не би трябвало да бъде отхвърлено, смята Волен Сидеров, който очаква позитивно отношение към предложението на партията му.

Припомняме, миналата седмица по време на среща с председателя на Държавната Дума на Русия Сергей Наришкин и неговия заместник проф. Иван Мелников лидерът на „Атака" обяви намерението на партията му да предложи страната ни да се присъедини към коалицията срещу джихадистите.