Сергей Станишев отвори „Гранд каньон" в БСП, очевидно е, че разцеплението на партията е драматично и бързането за избори през юли издава паника. Това коментира Меглена Кунева, след като БСП лидерът обяви пред пленума на партията, че иска оставка на кабинета веднага и избори до края на юли.

Да се правят избори по време на лятната отпуска е поредният технически трик на БСП и наказване на избирателите, а не истинско желание за честни и демократични избори, убедена е Кунева.

Поведението на лидера на БСП издава паника, доказателство за която са непоследователните му изказвания - първо излиза с призиви за въвеждане на задължително гласуване, няколко дни по-късно иска избори, на които хората няма да излязат да гласуват, защото са в отпуск, подчертава още Меглена Кунева.

Дори да бъде подадена оставка в петък, предсрочни парламентарни избори не могат да се проведат по-рано от датата 16 август, коментираха още юристите на Кунева.

Йонко Грозев, зам.-председател на ДБГ, добавя, че провеждане на избори през юли е възможно, само ако не се следва конституционната процедура да се назначи служебно правителство.

Подобен опит на БСП би бил грубо погазване на Конституцията, коментира още Грозев.

По думите му, опитите да се избяга от служебно правителство показват, че БСП не знае какво прави.