Двама мъже и 11-годишно момиче са с опасност за живота след катастрофата при великотърновското село Вонеща вода, съобщават от Областната дирекция на МВР-Велико Търново.

Припомняме, тежката катастрофа стана снощи около 19.30 часа в Прохода на Републиката. Пострадаха петима души, сред които и две деца.

Лек автомобил „БМВ", управляван от 34-годишен турчин, се сблъскал челно в движещия се насреща „Ситроен", шофиран от 24-годишен мъж от сливенското село Сборище. Турският автомобил се движил в посока от Гурково към Велико Търново и навлязъл в насрещната лента. Именно тогава станал ударът.

Вследствие на това „Ситроенът" се запалил. Пострадали са 24-годишният шофьор и пътуващият на задната седалка 45-годишен мъж. Двамата са с 50 % изгаряния по тялото и фрактури, с опасност за живота.

Возещата се на задна седалка 20-годишна жена е с фрактури на ребро и предмишница, без опасност за живота. 14-годишно момче е с хематом на главата, без опасност за живота. С риск за живота обаче е 11-годишно момиче, което получило фрактури на предмишници и мозъчен оток. Всички те са от село Сборище. Пострадалите са настанени за лечение във великотърновската болница.

Водачът и пътничката в другия автомобил са с леки охлузни рани. На водачите са взети кръвни проби за химичен анализ.

По данни на експерти причина за тежкия инцидент е навлизане в лентата за насрещно движение на водача на БМВ-то.