Главата на циганско семейство в България заяви за NBC News, че тя силно вярва, че мистериозното момиче, известно като Мария, е нейната праправнучка.

Зинеб Касимова обяви, че нейната правнучка Саша Русева е оставила дете в Гърция на грижите на друга циганска двойка. Когато Русева видяла русата, синеока Мария по телевизията, след като е била взета от цигански катун миналата седмица в Гърция, 35-годишната жена е казалa пред съседи, че тя е била „глупава" да даде детето си.

Някои от децата на Саша Русева са позирали за снимки. Тяхната прапрабаба силно вярва, че Мария е тяхна сестра.

Ако се докаже, че кръвта на Мария съвпада, Касимова поясни, че се готви да я „върне у дома".

„Те оставиха детето, защото нямаха пари като цяло", поясни Касимова, която има 50 правнучета и праправнучета. „Когато майката видя детето по телевизията, тя отиде до съседите и им каза: „Бях глупава да оставя детето там".

Ако тя не върне детето вкъщи, то аз ще отида там и ще я върна, защото съм й прапрабаба", каза Касимова.

Русева заяви за българска телевизия вчера, че тя е оставила бебе в Гърция, когато е работила там.

Не взех никакви пари. Нямах достатъчно пари да я изхранвам. Възнамерявах да отида и да си взема детето, но междувременно аз родих още две деца, така че не можах да отида", поясни Русева.

ДНК тестове установиха, че Елефтерия Димопуло и Христос Салис не са биологичните родители на малката Мария.

Българската полиция вече разпита Русева и 36-годишният й мъж Атанас Русев. Но те двамата са изчезнали след разговора с полицията, съобщи от полицията за NBC News.

Техни съседи в Николаево са заявили за американската телевизия, че двойката има 9 деца, включително четири, които са руси и с бяла кожа като на Мария.