„Атака" не вярва, че Плевнелиев наистина иска допитване до народа. Лидерът на националистите в парламента апелира държавният глава да оттегли инициативата си за референдум по изборните правила.

Според Сидеров, ако президентът е искал да има допитвания до народа, е могъл да ги направи през изтеклите вече 4 години от мандата му. "Да бяхте инициирали референдум дали искаме санкции срещу Русия, чужди бази у нас", скара се той на Плевнелиев. По думите му искането да се увеличава мажоритарният вот е демагогия, дискриминация на политическата система. "Партиите са изразител на политиката", отсече Сидеров.

"Хайде да питаме иска ли народът четири американски бази да стоят тук години и да не плаща и стотинка за тях", предложи лидерът на „Атака", като сам си отговори, че това няма да стане, защото политиците се страхуват от тези мнения.

В предложението за допитване по изборните правила той видя „органична част от политиката на Плевнелиев, която е в диаметрално противоположна посока от мнението на „Атака".

Сидеров не пропусна да се възмути от това, че РБ, ГЕРБ и ПФ са гласували дебатите по референдума да не се излъчват по националната телевизия на живо. "Искаме да се допитаме до народа, но се крием от народа, този абсурд трябва да бъде ясно показан", настоя Сидеров.

Той призова депутатите да се помъчат да убедят президента да оттегли предложението си. "Въпросите не допринасят за стандарта и живота на българите, за сигурността им", аргументира се атакистът.